top of page
0DAF254B-C541-406B-A6DC-C16279E39941_edited_edited_edited.jpg

Stalljour

Det är obligatoriskt med stalldagar/stalljour för alla ridgrupper.

Ridskolan vill på detta sätt öka gemenskapen och kunskapen om hästar och hästskötsel samt ge eleverna en större inblick i ridskoleverksamheten. Det blir ca 3 dagar på ett helt år. Jour har man tillsammans med sin ridgrupp och schemat för stalljouren ligger på hemsidan under stalljour. Arbetet i barngrupperna leds av en vuxen som är van i stallet.

De som är under 14 år behöver ha en vuxen person med sig, gärna en förälder.

Personer under 18 år får inte jobba kring hästarna utan närvaro av en vuxen.

Kan man inte jobba sin dag får man byta till en annan dag, samma termin. Detta byte görs utan inblandning av ridskolepersonal.

I facebookgruppen ”Ås Ridskola STALLJOUR” kan ni byta dagar med varandra. Där kan ni även leta hjälp om ni blir sjuka.

När ni gjort ert byte, maila informationen till ridskolan@asbygden.se

Om man inte vill/kan göra stalljour alls, faktureras man istället 400 kr.

Om man vill avboka sin stalljoursdag och istället få en faktura, måste avbokningen av dag ske senast fredag två veckor innan inbokad stalljour. Avbokar man senare än så, eller uteblir utan att höra av sig, blir man fakturerad 750:- för den stalljouren. Avbokning görs till ridskolan@asbygden.se Vi bekräftar alltid avbokningar via svarsmail. Om ni inte fått ett bekräftningsmail så har er avbokning inte nått oss - då behöver ni kontakta oss på nytt.

Om man varit sjuk kontaktar man ridskolan via mail,  inom en vecka, och bokar in en ny dag samma termin. Om man inte bokar ny dag, faktureras man som sen avbokning.

Barngrupper

En vuxen person som är van i stallet, fungerar som arbetsledare för jouren och har ansvaret under dagen. Ridgruppen hjälper till med alla sysslor som ska göras i stallet under dagen så som att fodra, släppa ut, mocka, göra andra stallsysslor och ta in hästarna. Alla hjälps åt tills allt är klart.

Den vuxenansvariga fodrar kväll och ridgruppen får vara med om de vill. Den vuxna har detaljerad  information om rutiner på ridskolan, vad som gäller om hästarna skadar sig eller annat fel inträffar.

Vuxengrupperna sköter sin stalljour själva, lördag betyder kvällsfodring. På morgonen pratar ni ihop er i gruppen om vilka 2 som tar på sig kvällsfodringen. Dessa två är med på jouren fram till lunch är sedan ledig på em för att ta kvällen.

Dagen börjar kl 8.00 med samling i entrén, närvarokontroll och genomgång av dagen. Och dagen slutar ca kl 15 när hästarna är inne igen.

Medtag något att äta till förmiddagsfika och lunch. Microvågsugn, bestick och porslin finns i Arken. Man städar och diskar självklart själv efter sig.

Som klädsel rekommenderas varma oömma kläder och skor med grov sula. Stora smycken och fladdrande kläder är opassande i stallet.

Vid frågor,  kontakta  Jessica Åkervall på  telefon 063-380 06 eller  

e-post jessica@asbygden.se

Vi hoppas att det ska bli en rolig dag i stallet med umgänge med både ridgruppen och hästar och nya kunskaper och vänner.

bottom of page