top of page
IMG_0432.jpg

Våra ridgrupper

Lek & Lär

Det är den första gruppen du går i när du som nybörjare kommit in på vår ridskola. Det är hälften ridning/hälften teori. Vid tre (ht), fyra (vt) tillfällen per termin kommer det att vara en hel timmes lektion i teori, alltså ingen ridning dessa gånger. Varje elev måste ha förälder eller annan som hjälper till att leda hästen.


Junior 1

Du rider utan ledare i skritt och trav, du rider lätt utan problem. Här tränar vi på att kontrollera hästen. Skritt och trav över bommar. Börjar att  träna på att fatta galopp.


Junior 2

Här tränar du på att bli säkrare i alla tre gångarterna och börjar att hoppa enstaka hinder.

Junior 3

Här börjar vi jobba mer med hästens förutsättning för arbete och ryttarens inverkan. Befästa sits och position. Hoppar enklare bana i galopp.

Junior 4

Befästa arbetet med hästens form och balans. Större krav på inverkans ridning. Utbildningsnivå LB-LA i dressyr och LC-LB i hoppning.


Junior 5

Här rider du olika typer av hästar efter deras förutsättningar, rörelser för medelsvår dressyr och LB-LA hoppning.

Senior 0

Här börjar nybörjare vuxen.


Senior 1

Här tränar du på att bli säkrare i alla tre gångarterna, du rider lätt utan problem. Du hoppar enstaka hinder med mantag.


Senior 2

Större krav på sits och balans. Enklare hoppövningar i trav och galopp.


Senior 3

Här börjar vi jobba mer med hästens förutsättning för arbete och ryttarens inverkan. Befästa sits och position. Hoppar enklare bana i galopp.

Senior 4

Befästa arbetet med hästens form och balans, större krav på inverkansridning. Utbildningsnivå LB-LA i dressyr och LC-LB i hoppning.


Senior 5

Ridning av olika hästtyper. Större krav på ryttarens förmåga att "stämma av" hästen och nyansera samtliga gångarter. Förändra antal galoppsprång mellan hinder. Rörelser för medelsvår dressyr och LB-LA hoppning.


Dressyrspecial

Här rids endast dressyr. Ska utveckla ryttarens sits och inverkan, hästens lydnad och smidighet.


Hoppspecial

Här rider man bommar, markarbete och hoppning. Olika övningar och banor. Ska vidareutveckla ryttarens sits, balans, position och inverkan samt hästens lydnad, smidighet och styrka.


Knatteridning

Just för tillfället erbjuder vi ingen knatteridning.

Du får rida 30 min med ledare i ridhuset. Din mamma, pappa eller annan medföljande vuxen leder hästen. Anmälan via mail, ridskolan@asbygden.se senast torsdag 12.00.

Knatteridningen är i första hand tänkt som en prova på ridning men man kan i mån om plats delta flera gånger under terminen. Men i så fall ska man lösa medlemskap i Åsbygdens ryttarförening.

bottom of page