Hoppa till sidans innehåll

Att rida på lektion hos oss


Hej och Välkommen till Ås Ridskola!

Ridabonnemang

För att rida vid Ås Ridskola abonnerar du på en plats i en ridgrupp en viss tid i veckan. Man måste vara medlem för att kunna lösa abonnemang. Vi har två abonnemang på ett år, hösttermin och vårtermin. Abonnemanget faktureras och betalas i förskott. Man kan välja att delbetala. Respektive del behöver då vara betald i förskott. I ett abonnemang ingår ridning i dressyr, markarbete, hoppning samt teori.

Stalljour

Det är obligatoriskt med stalldagar för alla ridgrupper. Det blir ca 3 dagar på ett helt år. Jour har man tillsammans med sin ridgrupp. Schema för hela terminens stalljour finns på vår hemsida www.asbygden.se under fliken stalljour/stalljoursöversikt.

Boka in er dag i god tid så att ni inte bokar upp er på annan aktivitet.

Det är viktigt att inte bara utebli. De som drabbas är då era gruppkamrater.

I samarbete med Svenska Ridsportförbundet genomför vi en stalljoursutbildning för att stärka upp säkerheten i stallet. Vi vill att nya ridande och målsman till minderårig ridande ska känna sig säkra och trygga under stalljouren. Vi vill även att våra elever ska lära sig mer än att ”bara” rida. Hästhantering och stallarbete är en självklar del i att ha häst och vi tror även att samanhållningen i ridgruppen stärks av att samlas runt detta arbete. För dig som redan är hästvan är utbildningen bra för att veta hur vi vill ha det på Ås ridskola.

Alla nya ridande är välkomna att delta på denna utbildning - de som är över 18 år och målsman eller annan vuxen som ska följa med den minderårige vid stalljouren.

Kontakta oss på This is a mailto link för datum på nästa stalljoursutbildning.

Arbetet i barngrupperna leds av en vuxen som är van i stallet. De som inte fyllt 14 år måste ha en vuxen med sig. Om ett barn under 14 år kommer till stallet utan någon vuxenansvarig, kan denne inte delta i stalljouren och kommer därför att faktureras 500:- för den stalljouren.

Kan man inte jobba sin dag får man byta till en annan dag, samma termin. Detta byte görs utan inblandning av ridskolepersonal. I facebookgruppen ”Ås Ridskola STALLJOUR” kan ni byta dagar med varandra. Där kan ni även leta hjälp om ni blir sjuka.

När ni gjort ert byte, maila informationen till This is a mailto link. Om ni inte meddelat byte på detta sätt och den ni bytt med inte dyker upp, faktureras den som var schemalagd för stalljour 500:-, för utebliven stalljour.

Om man inte vill/kan göra stalljour alls, faktureras man istället 300 kr.

Om man vill avboka sin stalljoursdag och istället få en faktura, måste avbokningen av dag ske senast fredag två veckor innan inbokad stalljour. Avbokar man senare än så, eller uteblir utan att höra av sig, blir man fakturerad 500:- för den stalljouren. Avbokning görs till This is a mailto link

För mer information se under fliken stalljour på hemsidan, www.asbygden.se 

Avboka lektioner

Vill du avboka en lektion, ska du göra detta senast klockan 12.00 den dag du skulle ha ridit. Avbokningen görs via vår kundinloggning.
Du har förmånen att kunna rida igen avbokad lektion i mån av plats och hästtillgång. Avbokad lektion måste ridas igen inom 8 veckor från den dag du skulle ha ridit. Igenridning får dock inte sparas över sommaren. Teorilektioner kan endast tas igen på annan teorilektion. Avbokning och igenridning kan endast ske om abonnemanget är betalt. När man vill boka igenridning mailar man This is a mailto link efter 12.00 den dag man vill rida igen. Om ingen ridtid finns den aktuella dagen, återkom med ny förfrågan vid senare tillfälle. Ingen igenridning sker de två sista veckorna på höst och vårterminen. Igenridning kan inte överlåtas till annan person. Om du inte avbokar din lektion, utan vill att någon annan ska rida istället för dig, måste den personen vara lektionsryttare hos oss och rida på samma nivå. Sådant byte måste godkännas av respektive ridlärare.

Uppsägning

Vill du sluta rida måste vi ha en skriftlig uppsägning via e-post, This is a mailto link. Sista dag för uppsägning av höstens abonnemang är 1 maj, sista dag för uppsägning av vårens abonnemang är 30 oktober. Säger du upp platsen senare än så måste du betala abonnemanget ändå. Om man slutar mitt i ett abonnemang sker ingen återbetalning.

Kundinloggning

Vi har en kundinloggning ”Min Ridskola” där du kan avboka ridning, boka plats på kurser och se dina fakturor. Länk till kundinloggningen ligger på startsidan på vår hemsida www.asbygden.se

Löpande information från ridskolan finns på vår hemsida www.asbygden.se samt Ås Ridskola på facebook.

 

 

Uppdaterad: 06 MAR 2018 11:50 Skribent: Ingela Gruen

ÅRF sponsorer och samarbetspartners:

 

Ica Maxi

 

agria

 

 

GS_logo2015_webb

 

 

 

 

 

Postadress:
Åsbygdens RF - Ridsport
Åsvägen 79
83695 Ås

Kontakt:
Tel: 06338006
E-post: This is a mailto link

Se all info