Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till stallgruppen!

19 APR 2011 19:13
Stallgruppen är en ny grupp som bildats på ridskolan. En grupp särskilt för vuxna medlemmar och föräldrar till barn som rider på ridskolan.
Stallgruppens främsta uppgift är att arbeta för ökad trivsel i stallet. Stallet skall vara en plats där alla: barn som vuxna, ridande som icke-ridande, hästvana som hästrädda trivs och känner sig trygga och välkomna. Vi kommer bland annat att jobba för att det finns bra, tydlig och lättillgänglig information i stallet om stallrutiner, vad föräldrar kan hjälpa till med i stallet och vad ridgrupperna förväntas göra efter sina ridpass. Stallgruppen skall även vara ett forum där förslag och åsikter om stallmiljön kommer fram och där bra idéer blir verklighet.

  • Skapad: 19 APR 2011 19:13

Att vara med i Stallgruppen skall inte vara ett betungande uppdrag utan en kul grej där vi diskuterar förbättringsförslag och där vi tillsammans med andra medlemmar genomför dem. Vårt motto är att om alla klubbens 400 medlemmar ställer upp och hjälper till någon eller några timmar under året så kan vi tillsammans göra ridskolan ännu mycket bättre!

Vårt mål är att anordna någon typ av aktivitet en vardagkväll i månaden. Vi kommer att variera veckodag månad från månad så att så många som möjligt har möjlighet att delta. Information om aktiviteterna kommer att annonseras på hemsidan och i stallet.

Är du intresserad att vara med i Stallgruppen eller har frågor, åsikter och förslag tveka inte att kontakta oss på This is a mailto link

 

Här kommer en liten presentation av oss:

Marianne Persson, 43 år, rider i lunchgruppen på fredagar:

Jag bor på en gård på Rödön. Vi har stall på gården med två egna hästar. Två pigga gamla damer på 20 och 21 år.

Som barn åkte alla barn på byn runt på grannens ponnyer, sedan blev jag allergisk mot häst i gymnasiet och började rida på Tanne ridskola 1996 för att kolla om allergin gått över och det hade den.

Jag började i lunchgrupp på Ås ridskola på våren 2007 och rider gärna 7 dagar i veckan. Min dotter Wilma rider torsdagar, så då är jag också i stallet. Vi är gärna med på familjelägren eller andra aktiviteter på ridskolan.

Sara Östh, 35 år, rider på söndagar i 18.00-gruppen.

Jag bor i Sånghusvallen, 4 km från stallet. Där bor jag med min sambo och våra två barn, och även snart en Bretonvalp. Mig hittar ni i stallet på torsdagar kl 18.00 då min dotter rider samt på söndagskvällar kl 18.00 då jag själv rider. Det var min dotter som ville börja rida och när hon började blev jag sugen att efter 20 års uppehåll börja rida igen i maj 2010. Jag har även stalljourer på helgerna, så ni kan även hitta mig i stallet under vissa helger.

Min ridskola hette Kastáven och var beläget i Lunne i Brunflo där jag red under flera år samt att jag hade sommarhästar under några somrar och därtill hade jag även en häst som jag skötte om i Pilgrimstad, där jag kommer ifrån.

Karin Tyskling, 29 år, rider på söndagar i 18.00-gruppen samt i hoppgruppen för "fegisar" på tisdagar kl 21.00.

Efter några år på ridskola i Tierp, där jag är uppvuxen, fick jag ta över min storebrors ponny. Därefter har jag haft 3 andra ponnyer och jag tävlade en del i hoppning. Efter gymnasiet blev jag student i Uppsala och var tvungen att sälja mitt New Foreststo.  I augusti förra året, efter ett 9 års riduppehåll, började jag rida på Ås och blev fast direkt. Nu rider jag minst två gånger i veckan och har även en hel del stalljourer. I framtiden hoppas jag på att bli medryttare eller skaffa egen häst. Att börja tävla i hoppning igen vore fantastiskt roligt!

Vi ses i stallet!

Hälsar Stallgruppen

Skribent: Mia Wadman

ÅRF sponsorer och samarbetspartners:

 

Ica Maxi

 

agria

 

 

GS_logo2015_webb

 

 

 

 

 

Postadress:
Åsbygdens RF - Ridsport
Åsvägen 79
83695 Ås

Kontakt:
Tel: 06338006
E-post: ridskolan@asbygden.s...

Se all info